Programa paper

Publicat el 08/10/2012

Acabem de posar el punt final al programa paper, que trobareu amb els altres arxius, tot just l'hem lliurat a l'impremta. Hem pres com a model el document de l'aplec de Sóller, és a dir un full A4 plegat en quatre amb el mapa de les excursions al revers.

El document ha sigut preparat amb LateX, amb unes extensions que ens han sigut molt útils com geometry, eso-pic, multicol, xcolor, pdfpages i zwpagelayout. Pels mapes, hem utilitzat les dades d'OpenStreetMap, transformades amb el programa Maperitive i postprocessades amb l'Inkscape. L'OpenStreetMap és une base de dades cartogràfiques lliures, que es poden copiar, distribuir, transmetre i adaptar, sempre que es doni crèdit a OpenStreetMap, contràriament a la majoria dels proveïdors de dades cartogràfiques com l'IGN a França i Espanya, Google Maps, TeleAtlas o l'Ordnance Survey al Regne Unit.

Hem aprofitat l'avinentesa per corregir uns topònims del Conflent a l'OpenStreetMap en català; pel que fa a Prada, però, hi ha molt per fer —de bell antuvi no sembla que la doble retolació sigui molt generalitzada fora del centre. Per si de cas uns contribuïdors d'OpenStreetMap passen per aquí, que sàpiguen que tinc registrat els dominis openstreetmap.cat i osm.cat, i que m'agradaria que estructuréssim la nostra communitat als Països Catalans; contacteu-me si teniu idees.

Comentaris

imatge de Margarida Quintana Bret

M'he  apuntat a l'acte  de  recepció de participans i veig que he de pagar 10€ . És correcta això? 

imatge de felip

Acabo de corregir-ho, gràcies.