Primer dia

Publicat el 02/11/2012

Ahir hem viscut el primer dia de l'aplec i ja voletegen les xifres i lletres pel meu cap. F1, F2, F3... creuer enfonsat! Amb aquestes excursions, que sortien cap a les 9 del matí, hem començat a xerrar, a conèixer-nos, i també a aprehendre  el patrimoni cultural i natural d'aquest racó dels Països Catalans. Aquest dia, Sant Galdric era el principal patrocinador, i ens ha oferit un sol magnífic, després d'uns dies de pluja, gràcies al qual gaudim ara d'un Canigó nevat, digne d'una postal.

Després de la visita de Prada (visita C1), la gent s'ha dirigit cap a la plaça de la República, per la cerimònia d'obertura de l'aplec: s'han expressat el nostre president, Antoni Glory, per donar les gràcies a tots els que han fet  possible aquest aplec, Jaume Taurinyà, batlle de Vallestàvia i vice-president del sindicat mixte Canigó Gran Paratge,  una representant de l'ajuntament de Prada, i un representant de la FEEC, abans que cantem himnes d'arreu dels Països Catalans. S'ha fet palès un cop més que l'aplec, més enllà de l'aspecte esportiu i cultural, és l'expressió de tot un poble, decidit a infondre la seua energia en aquest tros de Catalunya.

A la tarda, moltíssima gent han assistit a les conferències de Jaume Taurinyà i de Ramon Gual, i encara més al concert  donat per diverses corals de tot Catalunya Nord.

Avui anirem al gra amb la primera edició de les excursions ML i L, el seguit de les F, i un taller d'escalada. Aquesta  tarda, no manqueu les conferències a les 6, gaudiu d'una oferta pletòrica! Segur que encara tindreu prou ànim per  participar a la vetllada d'intercanvi, animada per la brigada d'intervenció poètica i Ramon Gual.