Notícies

Crònica

Publicat el 08/11/2012

De l’1 al 4 de novembre, els participants al 36è Aplec Excursionista dels Països Catalans van poder conèixer una mica millor el Conflent, especialment les rodalies de Prada, tant des del punt de vista geogràfic, com geològic, cultural, històric i social. Al mateix temps van apreciar el fort sentiment català de la Catalunya Nord, que la lliga a la resta dels Països Catalans.

Primer dia

Publicat el 02/11/2012

Ahir hem viscut el primer dia de l'aplec i ja voletegen les xifres i lletres pel meu cap. F1, F2, F3... creuer enfonsat! Amb aquestes excursions, que sortien cap a les 9 del matí, hem començat a xerrar, a conèixer-nos, i també a aprehendre  el patrimoni cultural i natural d'aquest racó dels Països Catalans. Aquest dia, Sant Galdric era el principal patrocinador, i ens ha oferit un sol magnífic, després d'uns dies de pluja, gràcies al qual gaudim ara d'un Canigó nevat, digne d'una postal.

Tanquem les inscripcions per Internet

Publicat el 28/10/2012

Acabem de tancar el procés d'inscripció mitjançant aquesta web, a partir d'ara us haureu d'inscriure in situ a Prada si encara no ho heu fet; si ja teniu el full d'inscripció imprès, penseu a portar-lo a Prada!

Regraciem tots aquells que han participat en aquesta experiència. Hem aconseguit 273 inscripcions vàlides, d'aquí poc veurem de quina manera facilita el procés d'inscripció el dia d'obertura de l'aplec.

Any Josep Sebastià Pons

Publicat el 12/10/2012
Portada del volum de poesia completa de Josep Sebastià Pons, edició a cura de Cristià Camps

Amb motiu del cinquantè aniversari de la mort del gran escriptor nord-català Josep Sebastià Pons, el G.P.RENC ens sentim cridats a celebrar la seua obra. La Miquela Valls, que animarà una part de la visita cultural C3, la descriu així:

Josep Sebastià Pons (Illa, 1886-1962) és el primer poeta nord-català contemporani a fer-se un lloc entre els clàssics catalans.

Inscripcions

Publicat el 10/10/2012

A partir d'avui podeu imprimir el full d'inscripció a l'aplec mitjançant el nou enllaç que teniu al marge esquerre. Abans, però, perquè la fitxa sigui exacta, ompliu els apartats «Dades personals» i «Excursions» (no és necessari inscriure's a les conferències, però sí a l'àpat de cloenda). Perquè puguem fer el balanç d'aquest aplec, us agrairíem que omplíssiu també l'apartat «Mobilitat i viatge» i dades com l'origen geogràfic o el vostre club. El sistema calcularà automàticament el cost total de la inscripció. (Nota: cal inscriure's fins i tot a les excursions que no tinguin un preu addicional ja que hem d'avaluar-ne la participació.)

Programa paper

Publicat el 08/10/2012
Anvers del programa paper

Acabem de posar el punt final al programa paper, que trobareu amb els altres arxius, tot just l'hem lliurat a l'impremta. Hem pres com a model el document de l'aplec de Sóller, és a dir un full A4 plegat en quatre amb el mapa de les excursions al revers.

El document ha sigut preparat amb LateX, amb unes extensions que ens han sigut molt útils com geometry, eso-pic, multicol, xcolor, pdfpages i zwpagelayout. Pels mapes, hem utilitzat les dades d'OpenStreetMap, transformades amb el programa Maperitive i postprocessades amb l'Inkscape. L'OpenStreetMap és une base de dades cartogràfiques lliures, que es poden copiar, distribuir, transmetre i adaptar, sempre que es doni crèdit a OpenStreetMap, contràriament a la majoria dels proveïdors de dades cartogràfiques com l'IGN a França i Espanya, Google Maps, TeleAtlas o l'Ordnance Survey al Regne Unit.

Tardor

Publicat el 27/09/2012
Un paisatge muntanyenc de tardor

Després d'un estiu molt sec, la tardor ha arribat al Conflent amb els seus colors, la seva llum i les seves olors... Amb ella comença el compte enrere per al proper Aplec Excursionista dels Països Catalans. Mentre organitzadors i col·laboradors acabem de definir-ne el darrers detalls, els participants ja aneu fent els preparatius per a la vostra estada a les terres del nord.

Tots esperem que aquesta trobada sigui un èxit, i de ben segur que ho serà, en uns moments transcendents per al nostre futur que tots els Països Catalans volem compartir. Segur que no mancaran, com en les edicions anteriors, la companyonia, el bon humor i les ganes de festa. I, si parem atenció mentre passegem, la natura, la història i la cultura ens desvetllaran alguns dels seus secrets poc coneguts que ens atiaran les ganes de continuar endavant.

Benvinguda

Publicat el 02/04/2012
Sant Martí del Canigó

Us donem la benvinguda a la web del 36è Aplec Excursionista dels Països Catalans, que se celebrarà a Prada de Conflent de l'1 al 4 de novembre del 2012.

Aquí hi trobareu tota la informació sobre els allotjaments disponibles a Prada i rodalies, així com els preus, perquè pugueu començar a fer les reserves. Als grups de més de 30 persones, us recomanem que us poseu en contacte amb nosaltres, així us assessorarem personalment i us facilitarem els tràmits de reserva dels allotjaments. Enguany us proposem de fer una pre-inscripció directament en línia: això ens ajudarà per l'organització; a més a més, tindreu la possibilitat, unes setmanes abans de l'aplec, de generar automàticament la fitxa d'inscripció.

Subscribe to Notícies